woensdag 19 september 2007

Bedrijfjes die wegdrijven

Een overzicht van bedrijven die uit Belgie wegtrekken.
En nog blijven die politici verder sjabberen over een staatshervorming. Zouden ze niet beter een regering vormen die zorgt dat Belgie een goed ondernemersklimaat behoudt?

Bedrijven die het afbollen of hun activiteiten verminderen:
1. Oriflame (Waterloo): Volledige vestiging verdwijnt in het begin van volgende jaar.
Aantal mensen: +- 160

2. Uniliver (Vorst): een heel deel van de supply chain activiteiten verhuizen naar Rotterdam
Aantal mensen:

3. Janssen Pharmaceutical: Bij Janssen Pharmaceutica in Beerse en Geel sneuvelen 688 banen. Dat hebben de vakbonden vernomen tijdens een speciale ondernemingsraad. Het zou gaan om 521 vaste en 167 tijdelijke contracten.

4. Nokia Siemens (Herentals): Bij telecombedrijf Nokia Siemens Networks in Herentals wordt bijna de hele onderzoeksafdeling uitbesteed aan een Frans bedrijf. Het gaat om 163 banen.

5. Bij het farmaceutisch bedrijf Pfizer in Puurs vragen de vakbonden en de directie een sociaal bemiddelaar. De onderhandelingen over een nieuwe cao voor het bedrijf zitten muurvast. De bonden vragen de directie ook garanties voor de werkgelegenheid. Bij Pfizer in Puurs werken zo'n 700 mensen.

6. Nedcar (Nederland): Bij Nedcar werken enkele honderden. Die kunnen waarschijnlijk hun werk behouden nu beslist is dat ze de Outlander mogen produceren. Op dit ogenblik wordt er enkel de Colt geassembleerd en de verkoopsresultaten vallen tegen.

1 opmerking:

Petchie75 zei

I know another company that is moving a lot of people to the Netherlands - Fortis!
Maybe time for a government?