maandag 22 oktober 2007

Formatie dag ?????

De hoeveelste dag zijn we nu al zonder een regering?
Het begint een onozel spelleke te worden. Voor zover ik begrijp hebben we een interim regering die wat lopende zaken afhandeld, maar over niets meer mag stemmen.
Probleem:
Op dit moment schieten de olieprijzen de lucht in door een conflict in het Midden Oosten. Een pak sectoren hebben hier last van. Denk maar aan transport sector, taxi bedrijven etc. Zij kunnen niets doen omdat de interim regering hier geen bevoegdheid voor heeft.
En nu gaat het FDF nog wat meer dwaze spelletjes spelen. In 3 faciliteitsgemeenten gaan ze de gemeenteraad in het Frans houden terwijl dit bij wet verboden is.
Er is toch positief nieuws. De verschillende coalitiepartners hebben al een akkoord bereikt over justitie, veiligheid en binnenlandse zaken.

Ondertussen verliezen we ons gezicht in de rest van de wereld. Verleden week bereikte ons het bericht dat verschillende buitenlandse bedrijven enorm geïnvesteerd hebben in ons land. Ik begrijp dat mensen de cijfers willen betwisten, maar de feiten zijn er toch. België is een goed land om in te investeren.
Het politieke (communautaire gezever) zet dit wel voor een deel op de helling.

Maar alle, laten we maar hopen dat we voor het einde van het jaar een regering hebben. Als we nog een beetje wachten kunnen we de federale en regionale verkiezingen op dezelfde dag hebben.

Geen opmerkingen: